Familie na steekpartij: 'In shock en verbijsterd na afschuwelijke daad'

Twee mensen werden gestoken
Twee mensen werden gestoken © Regio15
DEN HAAG - De familie van de twee slachtoffers van de steekpartij van vorige week donderdag aan de Loevesteinlaan in Escamp is met een verklaring gekomen. De familie zegt 'in shock' en 'verbijsterd' te zijn door de 'onbegrijpelijke maar vooral afschuwelijke daad'. In de verklaring staat dat dit 'erger is dan een nachtmerrie'.
De vader van de familie wordt op donderdag 7 maart in de Loevesteinlaan in Den Haag doodgestoken. Ook de moeder loopt ernstige verwondingen op maar zij overleeft het wel. Een 38-jarige Hagenaar wordt aangehouden. Volgens de familie gaat het om een buurtgenoot.
De politie verdenkt hem van betrokkenheid bij het dodelijke steekincident. Of de verdachte de slachtoffers kende, kon een woordvoerder van de politie vorige week niet zeggen.

Gebroken harten

De familieleden laten in de verklaring weten dat 'hun harten gebroken zijn door het plotselinge verlies van hun vader'. Ze zeggen: 'We zijn compleet ondersteboven van het feit dat iemand dit zomaar doet'. De familie hoopt de komende tijd antwoorden te krijgen en wacht het onderzoek van de politie af.
Eind van deze week wordt er in besloten kring afscheid van de vader genomen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!