Zo komen nieuw hotel en woningen Kijkduin op plek NH Hotel eruit te zien

Impressie hotel Kijkduin
Impressie hotel Kijkduin © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Volgend jaar wordt de sloopkogel door NH Hotel Atlantic op Kijkduin gejaagd. Op deze plek komt een nieuw hotel met 145 woningen. Op bovenstaande illustratie kun je zien hoe de opvolger van dit toonaangevende pand in Den Haag eruit komt te zien.
Al jaren wordt er gewerkt aan een metamorfose van de badplaats en dat zal nog wel even duren ook. Op een aantal plekken is het nog een grote bouwput.
Er komt een nieuw winkelcentrum met horeca, appartementen, een ondergrondse parkeergarage en een boulevard van zeker negen meter breed. Weinig op Kijkduin blijft hetzelfde.
Fotoserie boulevard Kijkduin:
In een deel van het fonkelnieuwe winkelcentrum kan al worden geshopt en in de eerste drie blokken met woningen wonen al mensen.
De bouw van de andere vier blokken vordert gestaag. Ook wordt gewerkt aan een ondergrondse fietsenstalling en parkeergarage voor het nieuwe hotel, dat op de plek van het huidige komt.

Struinen langs de duinen

De boulevard wordt negen meter breed en ligt iets verhoogd, zodat er goed uitzicht over zee zal zijn. Op het Deltaplein komt extra groen in de vorm van duinen met duingrassen.
De speelboot, draaimolen en vuurtoren keren terug op de boulevard en het Deltaplein. Na de zomer gaat een aannemer aan de slag.
Fotoserie hotel Kijkduin:
Het NH Atlantic Hotel gaat tegen de vlakte. Daar komen een nieuw hotel en 145 woningen voor in de plaats.
Ook moet een oppervlakte van 2200 vierkante meter worden gebruikt voor voorzieningen, zoals een congresruimte en wellness. Als de vergunning rond is, begint de aannemer volgend jaar met het karwei.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!