Vieze vlek op Den Haag Centraal verleden tijd: 'Ze vroegen of ik afscheid wilde nemen'

De anonieme eigenaar van het account kreeg een tegel mee naar huis
De anonieme eigenaar van het account kreeg een tegel mee naar huis © ProRail
DEN HAAG - De een was ermee bezig, de ander had niet eens door dat het er zat: een grote vlek op perron 9 van Den Haag Centraal Station. De vieze vlek, die zelfs een Instagramaccount heeft, is verleden tijd nu de tegels zijn vervangen door nieuwe. 'ProRail heeft contact met mij gezocht of ik afscheid wilde nemen van de vlek.'
Het viel heel wat treinreizigers op. Zeker toen een anonieme reiziger een Instagramaccount aanmaakte: @viezevlekspoor9. Daarop werden regelmatig foto's gepost van de vieze vlek, die continu op dezelfde plek van het perron zat. Het account groeide uit tot ruim 2.500 volgers.
De vlek
De vlek © instagram @viezevlekspoor9
'De vlek ontstond door een lek in de bodem van het busplatform boven het station. Daardoor lekte er een witkleurige vloeistof naar beneden', meldt ProRail nu. Dat lek is inmiddels door de gemeente Den Haag gedicht.

Nieuwe tegels

Dat betekende dus meteen het einde van de vieze vlek. ProRail vond het namelijk ook de hoogste tijd om de vieze tegels te vervangen door nieuwe.
De vieze tegels worden vervangen
De vieze tegels worden vervangen © ProRail
Maar niet getreurd voor de beheerder van het Instagramaccount, die graag anoniem wil blijven maar wel bekend is bij de redactie. Hij heeft namelijk als aandenken één van de vieze tegels mee naar huis gekregen. 'ProRail heeft contact met mij gezocht of ik afscheid wilde nemen van de vlek', vertelt hij deze week in Bob Staat Op.
'Ik ben dat vergeten en dat is niet meer gebeurd, maar dat is niet zo heel erg', vervolgt hij. 'Maar ze vroegen ook of ik de vlek zelf wilde overnemen.' De grote blokken kon hij niet kwijt, maar één tegel wilde hij wel mee naar huis nemen. Die is nu dus aan hem overhandigd. 'Ik heb ook begrepen dat er één is aangeboden aan het Spoorwegmuseum.'

Druppelen

Betekent dit nu het einde van het account? 'Ik weet niet of ik ermee doorga, ik bekijk het allemaal. Ik laat me niet door een gebeurtenis als dit stoppen', zegt hij. 'Misschien begint het hierna toch wel weer te druppelen en dan ben je er vanaf het begin bij.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!