Hoe ziet Den Haag er in 2050 uit? Nieuwe radioserie duikt in die vraag

Marcel Verreck
Marcel Verreck © Den Haag FM
DEN HAAG - Hoe ziet Den Haag er in 2050 uit? In die vraag duiken presentator Marcel Verreck en historicus Theo Bollerman in de nieuwe serie Straatwijs 2050.
'We hebben 101 afleveringen gemaakt van Straatwijs. Den Haag was zo'n gevarieerde stad dat we steeds naar een straat gingen en daar iemand gingen interviewen over de straat en de buurt', vertelt presentator Marcel Verreck in Lunchroom Lash. Theo Bollerman was er altijd bij om als historicus dingen te vertellen over die plek.
'Als je mensen vraagt: waar heb je gewoond? Dan krijg je altijd een levensverhaal. Ik denk dat ieder mens een interessant verhaal heeft, zeker als je het hebt over de plek waar ze wonen', vervolgt Verreck. In de laatste aflevering in december kwam zelfs Mark Rutte daarover aan het woord.

Licht schijnen op de toekomst

In de nieuwe reeks, die zaterdag van start gaat, is het tijd voor een iets andere insteek. Verreck en Bollerman gaan naar plekken in Den Haag om mensen te bezoeken die hun licht laten schijnen over de toekomst. Hoe stellen zij zich Den Haag in 2050 voor?
'2050 is een heel cruciaal jaartal', zegt Verreck. 'Dingen gaan veranderen. Het klimaat verandert, de bevolkingssamenstelling verandert. Wat gaat er nog gebeuren? Dat kan een politicus beantwoorden, maar ook een slager.'

Eerste aflevering

In de eerste aflevering wordt afgetrapt met wethouder Mariëlle Vavier. 'Die gaat over heel veel terreinen: inclusie, armoede, zorg, internationale betrekkingen. Allemaal dingen die we met haar doornemen, ook hoe dat in de toekomst gaat zijn en waar zij zorgen over heeft.'
En er komen nog veel meer mensen aan bod, bijvoorbeeld ook een klusjesman en een uitvaartondernemer.
Straatwijs 50 is vanaf zaterdag 16 maart wekelijks tussen 12.00 en 12.30 uur te beluisteren op Den Haag FM en als podcast.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!