Podcast: onveilige Fahrenheitstraat en tweede week van hoger beroep in Haagse corruptiezaak

© The Hague and Partners
DEN HAAG - Week 11 stond in het teken van de Haags corruptiezaak, in de tweede week werd de strafeis bekend én kwam (een deel van) de verdediging aan het woord. Ook waren we in de Bomenbuurt vanwege onveiligheid in een winkelstraat en is er aandacht voor de lage vaccinatiegraad in Den Haag. Jelmer Faber, Maarten Brakema en Rob Kemperman praten je in een half uur tijd bij over de afgelopen nieuwsweek in Den Haag.
Het was deze week de tweede week van het hoger beroep in de Haagse corruptiezaak. Deze week werd duidelijk welke straffen er door het Openbaar Ministerie (OM) werden geëist tegen oud-wethouders Richard de Mos, Rachid Guernaoui en andere verdachten. Verslaggever Maarten Brakema was er in de rechtszaal bij en legt uit hoe men tot deze eisen is gekomen en wat het betekent dat er geen bestuurlijk ambt meer zou mogen worden uitgevoerd.
De verdediging kwam ook aan bod in de Haagse corruptiezaak, de advocaten van oud-wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui een keiharde tegenaanval ingezet tegen het OM. Zij hebben ervoor gepleit dat het Gerechtshof het hele hoger beroep zou moeten afwijzen. 'Het OM maakt er een puinhoop van, is onzorgvuldig, misleidend en diskwalificeert de rechtbank in Rotterdam', klonk het deze week.
De Fahrenheitstraat is volgens bewoners en ondernemers niet veilig genoeg. Verslaggever Jelmer Faber was deze week in de Bomenbuurt, sprak er met mensen en ervaarde hoe druk het in de straat kan zijn met auto's, vrachtverkeer en ouders die de kinderen naar school brengen. In de straat zijn nog niet zo lang klinkers gelegd, maar toch ziet men nog mogelijkheden om meer te doen aan de veiligheid, bijvoorbeeld door alleen nog bestemmingsverkeer toe te staan. De gemeente is bekend met de problemen in de straat en zegt met bewoners en ondernemers in gesprek te gaan.
Ook hebben we aandacht voor de vaccinatiegraad onder kinderen in Den Haag voor twaalf ernstige infectieziekten zoals mazelen, de bof, kinkhoest en polio. Die was nog nooit zo gevaarlijk laag, bleek deze week.
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Podimo. Of beluister hem in de player hieronder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!