Zuid-Hollandse cultuursector krijgt structureel tienduizenden euro's extra van VriendenLoterij

Het Museum Beelden aan Zee kreeg afgelopen jaar ruim een half miljoen geschonken
Het Museum Beelden aan Zee kreeg afgelopen jaar ruim een half miljoen geschonken © Gerrit Schreurs
DEN HAAG - Zuid-Hollandse culturele organisaties kunnen vanaf dit jaar rekenen op structureel tienduizenden euro's extra van de VriendenLoterij. Op jaarbasis gaat het om een bedrag van 450.000 euro voor verschillende musea in de provincie. Daarnaast werd afgelopen jaar al zo'n 8,2 miljoen euro uitgedeeld aan dertien organisaties.
Eén van de musea die afgelopen jaar een flink geldbedrag mocht ontvangen van de VriendenLoterij is het Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Dat kreeg een schenking van 589.048 euro voor het project 'Sensory Sculpture'. Daarbij krijgen jonge Haagse kunstenaars de kans om 'de dialoog aan te gaan met de grootmeesters van de moderne beeldhouwkunst', aldus het museum. Die schenking is goed voor de komende vier jaar.
De zes musea die op structurele extra financiele steun kunnen rekenen bevinden zich onder meer in Rotterdam, Leiden en Dordrecht. Zij krijgen er op jaarbasis 50 tot 150 duizend euro bij bovenop de bestaande steun die de loterij al geeft. In sommige gevallen bedraagt de stijging van die steun meer dan 50 procent.
In totaal schonk de VriendenLoterij in 2023 143,5 miljoen euro aan 60 partners en 'ruim 3.700 goede doelen'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!