Aangehouden bestuurder onder invloed blijkt nog tien jaar celstraf open te hebben staan

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - Agenten van het politie basisteam Jan Hendrikstraat hebben bij een controle van een auto meerdere verdachten aangehouden die nog jarenlange celstraffen op hun naam hadden staan.
Dat gebeurde onlangs tijdens een nachtdienst in de binnenstad van Den Haag, zo schrijft de politie op Facebook. Als agenten langs een straat met daarin veel coffeeshops rijden, zien ze een auto met een Frans kenteken voorbijrijden. In de auto zitten vier mannen. De agenten besluiten om de auto te controleren en al snel wordt duidelijk dat de bestuurder beter niet achter het stuur had kunnen kruipen.
'De bestuurder had rode ogen en hangende oogleden. Dit is voor ons een indicatie om een speekseltest uit te voeren om te controleren of de bestuurder rijdt onder invloed van verdovende middelen', schrijft de politie. Uit die test blijkt inderdaad dat de bestuurder wiet of hasj heeft gebruikt.

Gesignaleerd

Ook de andere inzittenden van de auto worden gecontroleerd. Eén van hen blijkt gesignaleerd te staan, en hij wordt samen met de bestuurder meegenomen naar het bureau. ‘Op het politiebureau zagen wij dat de bestuurder nog een celstraf had openstaan van maar liefst tien jaar in Frankrijk.'
De andere gesignaleerde man blijkt nog vier jaar gevangenisstraf tegoed te hebben. 'Met alertheid én wat geluk slaan de collega’s dus meerdere vliegen in één klap.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!