Kane keert terug naar waar het begon: 30 augustus concert op het strand van Scheveningen

Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen op het strand
Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen op het strand © Live Department
DEN HAAG - Kane geeft op vrijdag 30 augustus een concert bij het Havenhoofd op het strand van Scheveningen. Dat heeft de Haagse band maandagavond bekendgemaakt. Het is deze zomer is het exact 25 jaar geleden dat de band voor het eerst op het Scheveningse strand speelde. ‘De cirkel is rond. Kane op het Scheveningse zand. Terug waar het begon. Nog één keer thuis’, aldus zanger Dinand Woesthoff.
Naar eigen zeggen heeft Scheveningen altijd een belangrijke plek ingenomen in de harten van Woesthoff en gitarist Dennis van Leeuwen. Ze woonden in de badplaats en hier begon ook hun carrière. In 1999 organiseerden de leden van de band hier ook hun eerste eigen festival: voor de deur van strandtent Mecca, waarvan Woesthoff destijds eigenaar was.
Woesthoff zegt in een verklaring dat hij uitkijkt naar Kane Live on the Beach: 'Nog één keer Scheveningen… Nog één keer strand… Nog één keer live… Nog één keer thuis. Via de Laan van Meerdervoort, discotheek de Tempel en de Asta, vond ik mijn thuis op het Zwarte Pad, leefde ik vier jaar op het strand van Mecca. Via de Paap, Koninginnenach’s Spui, Parkpop en het Malieveld werd Kane van klein tot grootst. Nu al die jaren verder vieren we dat nog een keer.'
Dennis van Leeuwen: 'We hebben daar vanaf het prille begin zoveel bijzondere dingen meegemaakt en ik kijk er enorm naar uit om daar op 30 augustus iets onvergetelijks aan toe te voegen.'

Pauze

Kane is bekend van hits als Rain Down On Me, So Glad You Made It en Can You Handle Me. De band stond onder meer op Pinkpop en Parkpop. In 2013 besloot de groep een pauze in te lassen, maar een jaar later werd duidelijk dat de bandleden zich toch op eigen projecten gingen richten. In december 2014 ging de groep uit elkaar.
Eind vorig jaar werd bekend dat de band weer zou terugkeren met in juni onder meer optredens in de Ziggo Dome. Over concerten in Den Haag deden Woesthoff en Van Leeuwen toen nog een beetje geheimzinnig.
Als voorprogramma staan op 30 augustus de Haagse bands The Indien en Prins S. en de Geit op het podium. The Indien is genomineerd voor een 3FM award en wordt getipt als dé band die op punt van doorbreken staat. Prins S en de Geit heeft inmiddels een grote reputatie. Vorig jaar speelde de band tijdens het Beatstad Festival.
Live on the Beach heeft ieder jaar plaats in Scheveningen, op het strand bij het noordelijk havenhoofd. Op eerdere edities van de grote strandconcerten traden onder andere Marco Borsato, Golden Earring, Kensington, Doe Maar, Anouk, De Staat, Danny Vera en Keane op. De concerten trekken jaarlijks vele tienduizenden bezoekers uit heel Nederland.
De voorverkoop voor het concert van Kane start vrijdag 22 maart om 10.00 uur via www.liveonthebeach.nl. De kaarten kosten 62,50 euro.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!