Extra aandacht voor antisemitisme op Zuid-Hollandse scholen, speciaal programma in provinciehuis

Man met keppeltje, foto ter illustratie
Man met keppeltje, foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - Zuid-Hollandse scholen gaan extra aandacht besteden aan antisemitisme. Daarmee wil het provinciebestuur voldoen aan een aangenomen motie van de Provinciale Staten van eerder dit jaar om meer te doen om antisemitisme te stoppen. Daarnaast zijn er samen met de Respect Foundation op Bevrijdingsdag meerdere activiteiten georganiseerd, waaronder een speciaal programma over antisemitisme in het provinciehuis in Den Haag.
Als onderdeel van het plan wordt het lespakket over maatschappelijke onderwerpen, dat Erfgoedhuis Zuid-Holland en Kunstgebouw aanbieden aan scholen, uitgebreid. Die pakketten, die onder meer zaken als diversiteit, duurzaamheid en mensenrechten behandelen, krijgen het thema antisemitisme erbij. De pakketten worden zowel op middelbare als basisscholen aangeboden.
De motie zou eigenlijk al eerder uitgevoerd worden, maar volgens de provincie heeft dat proces vertraging opgelopen als gevolg van de gebeurtenissen in Israël en Gaza. De provincie hoopt dat het geweld, 'hoe erg ook' zoveel mogelijk buiten de voorgestelde activiteiten blijft.
'Het is evident dat ze grote invloed hebben op de aard en omvang van de problemen rondom antisemitisme in internationaal perspectief, en dus ook in Nederland. Hoe dan ook: de aanhoudende oorlogssituatie heeft ertoe geleid dat enkele al gelegde contacten een tijd lang op een lager pitje zijn komen te staan', aldus de provincie in een verklaring.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!