Podcast: Laatste woord Haagse corruptiezaak, aanpak van explosiegeweld en iftar bij zorginstelling

© Valerie Kuypers
DEN HAAG - In deze week waren we voorlopig voor het laatst in de rechtszaal vanwege het hoger beroep in de Haagse corruptiezaak. In de raadzaal werd gesproken over klimaatadaptatie en explosieven. En we schoven aan bij een iftar. Judith Tielemans, Maxime Kok en Maarten Brakema en Rob Kemperman praten je in een half uur tijd bij over de afgelopen nieuwsweek in Den Haag.
De zittingsdagen in het hoger beroep in de Haagse corruptiezaak zijn inmiddels afgesloten. Tijdens de laatste dag kwamen het Openbaar Ministerie en alle verdachten nog aan het woord. 'We zagen dat ze lijnrecht tegenover elkaar staan', blikt Maarten Brakema terug.
Als het aan de Haagse politiek ligt worden flink wat maatregelen genomen om het explosiegeweld in de stad aan te pakken. 'Raadsleden zijn zelf met best wat suggesties gekomen', vertelt politiek verslaggever Maxime Kok. 'Ralf Sluijs stelde een taskforce voor waarin politie en defensie gaan samenwerken.' De toegevoegde waarde van defensie is nog wel een vraag voor andere raadsleden. 'Volgens Sluis zijn er twee punten: het personeelstekort bij de politie en defensie levert expertise.'
Daarnaast helpt ook de inzet van camerabewaking, hoorden we burgemeester Jan van Zanen deze week zeggen. 'Het geeft wel meer veiligheid', aldus Kok.
De iftar bij zorginstelling LIMOR aan de Leyweg was dit jaar ook te bezoeken door mensen uit de buurt. 'De iftar was een van de activiteiten die het meest populair was in het jaar. Daar kwamen de meeste bewoners op af', vertelt verslaggever Judith Tielemans. 'Toen dachten ze: waarom gaan we niet ook mensen uit de buurt en dak- en thuislozen uitnodigen? Dan gaan we echt gezellig samen aan tafel.'
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Podimo. Of beluister hem in de player hieronder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!