Ondernemers doneren bijna 115.000 euro aan Leergeld en Ambulancewens

DEN HAAG - Haagse ondernemers hebben zaterdagavond tijdens het jaarlijkse Haagse Ondernemersgala bijna 115.000 euro gedoneerd aan twee goede doelen. Het geld wordt verdeeld over twee stichtingen: Leergeld Den Haag en Ambulancewens.
De aanwezige ondernemers gaven gul. Zo werd er onder andere 10.000 euro neergelegd voor het drinken van een kop koffie met demissionair premier Mark Rutte en 10.000 euro voor een meet & greet met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp van het populaire-tv-programma Vandaag Inside. Andere opties waarop geboden kon worden: een padeltoernooi met Ronald de Boer en een wedstrijd van Ajax volgen vanuit een skybox in de Johan Cruyff Arena.
Bekende ondernemers die te gast waren: casinobaas Harry Ballemaker, directeur Harry Wientjens van Rabobank Den Haag, horecabaas Maarten Hinloopen (van onder meer de Zwarte Ruiter en Hoender en Hop), oud-ONL-voorman Hans Biesheuvel, zanger en Den Haag FM-presentator Elias van Hees, voorzitter Pieter Scholten van MKB Den Haag en oud-MKB-voorzitter Kim Schofaerts.

Dineren en dansen

Niet alleen ondernemers doneerden, dineerden en dansten op de feestelijke avond in het Atrium van het stadhuis. Ook burgemeester Jan van Zanen en de wethouder Robert van Asten (D66) en Nur Icar (DENK) waren te gast namens het college van burgemeester en wethouders. Verder waren oud-wethouders Marjolein de Jong (D66), Frits Huffnagel (VVD) en Bruno Bruins (VVD) present.
De avond werd geleid door presentatrices Nicolette Krul (oud-presentator van Haags Bakkie op Den Haag FM) en Sandra Schuurhof (bekend van Shownieuws, Hart van Nederland, RTL Boulevard en RTL Nieuws). Voor Krul was het de tiende en tevens laatste keer dat ze het Ondernemersgala hostte.
Wethouder Icar maakt een selfie met zijn collega Van Asten, burgemeester Van Zanen en oud-minister Bruins
Wethouder Icar maakt een selfie met zijn collega Van Asten, burgemeester Van Zanen en oud-minister Bruins © Ivar Lingen
De gasten genoten van het eten dat door Haagse restaurants was voorbereid, zoals de Griekse zaak Elea aan het Noordeinde en 6&24 aan de Nobelstraat. Studenten van ROC Mondriaan serveerden al die gerechten uit.

Fiets

De opbrengst gaat naar Stichting Leergeld Den Haag, die er is voor kinderen van 4 tot met 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. De stichting helpt ouders door een bijdrage te leveren aan een fiets, een tweedehands laptop of schoolspullen.
Het andere deel gaat naar Stichting Ambulancewens, een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Zo’n ambulance kost 125.000 euro en is na een jaar of vijf weer afgeschreven.
Vorig jaar is er 133.700 euro opgehaald voor goede doelen. In 2022 werd er ook meer gedoneerd: 133.200 euro.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!