Man (37) overleden na ongeval met tram bij Carnegieplein

Na de aanrijding werden er zwarte schermen langs de trambaan geplaatst
Na de aanrijding werden er zwarte schermen langs de trambaan geplaatst © Regio15
DEN HAAG - Op het Carnegieplein is zondagavond een man om het leven gekomen na een aanrijding met een tram. Dat meldt de politie. Het gaat om een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.
De politie kreeg rond 21.30 uur een melding van een ontspoorde tram ter hoogte van het Carnegieplein bij het Vredespaleis. Toen agenten arriveerden, bleek een man onder de tram te liggen. Een ambulance en een traumahelikopter kwamen ter plaatse, maar de hulpdiensten konden niets meer voor het slachtoffer betekenen.
De politie doet uitgebreid onderzoek naar het ongeval. Na de aanrijding werden zwarte schermen langs de trambaan geplaatst. Het onderzoek ter plaatse richtte zich op het traject tussen Plein 1813 en het Carnegieplein. Volgens de politie heeft het ongeval mogelijk eerder op het traject plaatsgevonden, waarna de tram op een later moment ontspoorde.

Slachtofferhulp

Na het ongeval heeft de trambestuurder de passagiers uit de tram begeleid. Voor hen is slachtofferhulp geregeld.
De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Ook mensen die voor 21.30 uur in de omgeving van het Carnegieplein iets hebben gezien dat kan bijdragen in het onderzoek wordt gevraagd zich te melden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!