Nieuwe islamitische basisschool verwacht 150 leerlingen: 'Er is echt behoefte aan dit onderwijs'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - Naast de islamitische middelbare school AIDA College, komt er in het Laakkwartier ook een islamitische basisschool. Beide scholen ontvangen de eerste leerlingen vanaf augustus. Volgens de wethouder wordt er nog gezocht naar een locatie Laak.
De inschrijvingen voor groepen 1, 2 en 3 zijn inmiddels geopend, meldt scholengemeenschap AIDA. Eerder werd al bekend dat AIDA een islamitische middelbare school opent aan het Veluweplein.
Tijdens het uitwerken van de schoolplannen bleek dat er wachtlijsten zijn voor islamitische basisscholen in Den Haag. Daarnaast was er in het Laakkwartier behoefte aan een islamitische school, stelt AIDA. Het bestuur heeft daarom de plannen uitgebreid met een basisschool.

Veel steun

De scholengemeenschap heeft vervolgens gevraagd om steun van ouders en die kwam massaal. 'Er is echt behoefte aan het onderwijs van de AIDA scholen, voorgezet onderwijs in de regio Den Haag en islamitisch basisonderwijs in Laak', aldus AIDA.
Eind juni 2023 werden de aanvragen voor de beide scholen goedgekeurd door de minister van Onderwijs. Eind vorig jaar werd de locatie voor de middelbare school aangewezen. Volgens AIDA is er ook al een locatie gevonden voor de basisschool, maar de woordvoerder van wethouder Hilbert Bredemeijer (Onderwijs) zegt dat er nog geen sprake van is. 'Het zoekproces in Laak is nog bezig.'

150 leerlingen

De woordvoerder bevestigt wel dat de basisschool in augustus kan starten met de lessen. AIDA hoopt dan 150 leerlingen voor groep 1 tot en met 3 te ontvangen. Op het AIDA College in het stadscentrum is er ruimte voor maximaal 250 leerlingen voor de eerste klassen vmbo-tl, mavo, havo en vwo.
Inschrijven voor beide scholen is vanaf nu mogelijk. 'Het is mooi dat de inschrijving voor de islamitische scholen precies valt in de maand ramadan', aldus AIDA.

Nieuwe directeur en leerkrachten

De personeelswerving voor de scholen is ook al in volle gang. Volgens AIDA loopt het storm. 'Veel leerkrachten en onderwijsprofessionals willen graag lesgeven op islamitische scholen. Om dit concreet te maken: zonder dat we nog maar één vacature hadden geplaatst, waren er voor circa vijftien posities voor het AIDA College al ruim 140 geïnteresseerden.'
De vacatures voor leerkrachten worden binnenkort opengesteld. De werving van de directeuren van beide scholen lopen al. 'Samen met hen gaan we de teams vormen. Dat moet voor de zomervakantie lukken. We kijken erg uit naar de eerste schooldag en zijn dankbaar voor het vertrouwen en zijn dankbaar voor het vertrouwen van zoveel ouders die hun kinderen inschrijven.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!