Jongen (9) naar ziekenhuis na aanrijding met vrachtwagen op Lijnbaan

© Regio 15
DEN HAAG - Een jongen van 9 is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de Lijnbaan in het centrum van Den Haag. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Daar was hij aanspreekbaar, meldt een woordvoerder van de politie.
Het ongeluk gebeurde rond 8.10 uur. Bij de aanrijding was naast de fietser ook een vrachtwagen betrokken. Volgens een woordvoerder van de politie zou de vrachtwagen zijn afgeslagen om de Lijnbaan op te rijden. De 9-jarige jongen reed op dat moment op het fietspad. Het kind is bij de aanrijding gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.
Op foto's van van de calamiteitenwebsite Regio 15 is te zien dat de fiets van het slachtoffer in tweeën is gebroken. Het kind is naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

'Enorm geschrokken'

Het bedrijf waarvan de vrachtwagen is, zegt het ongeluk 'heel erg te betreuren' en te hopen op een spoedig herstel van het kind. 'De betreffende chauffeur is enorm geschrokken en wordt opgevangen door collega's', zegt een woordvoerder tegen mediapartner Omroep West.
Hij weet niet hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. 'Dat is aan de politie om daar onderzoek naar te doen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!