Papegaai gered uit net in kerktoren, diverse mogelijke eigenaren willen dier hebben

© Regio 15
DEN HAAG - Een blauwe papegaai is deze week gered nadat het dier vastzat in het net van een kerktoren aan het Kamperfoelieplein. Medewerkers van de Dierenambulance hebben de vogel kunnen bevrijden én opgevangen. Nu claimen veel mensen de eigenaar te zijn.
'Het beest zat niet helemaal vast in het net, maar die scheen hoogtevrees te hebben: hij durfde niet meer weg', zegt John van de Dierenambulance in Bob Staat Op. Het net is vervolgens voorzichtig losgeknipt. 'De ara haalde wel uit: lekker bijten. En dat zijn niet de kleinste snaveltjes.'
Het dier is door de dierenambulance opgevangen. 'Wat het een apart einde maakt, is dat we veel belletjes krijgen over mogelijke eigenaren van de vogel', zegt hij. Vermoedelijk is dat omdat de vogel voor een goed bedrag kan worden doorverkocht. 'Er kan een hoog prijskaartje aan hangen in de handel. Zo'n vogel, daar kunnen ze in sommige gevallen wel 2000 euro voor krijgen. Of honderden euro's. Misschien dat ze toch denken: dat ga ik even proberen.'

Ring om en papieren

De kans dat iemand anders dan de eigenaar de papegaai kan ophalen is klein: 'Gelukkig heeft hij een ring om en zouden er papieren van moeten zijn. De eigenaar met papieren, het correcte ringnummer en het bewijs dat het zijn vogel is, krijgt hem natuurlijk mee', besluit broeder John.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!