Uittips Den Haag: Bierfestival, Paasmarkt, Poëziefestival en Vroeg Pieken

Vroeg Pieken
Vroeg Pieken © Vroeg Pieken
DEN HAAG - Het weekend staat voor de deur en voor sommige mensen is dat extra lang genieten, het is namelijk ook Pasen. In deze uittips vind je dan ook zeker wat paastips, al zijn er ook genoeg andere dingen te doen.

Paasmarkt

Pasen is niet compleet zonder de Paasmarkt aan de Lange Vijverberg. Je kunt hier tijdens Pasen heerlijk shoppen. Er zijn meer dan honderd stands: van kunst tot accessoires en van antiek tot curiosa. De markt is vanaf vrijdag tot en met maandag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Paasspeurtocht Beelden aan Zee

Op Eerste en Tweede Paasdag kunnen kinderen eieren zoeken in Museum Beelden aan Zee. Tussen 14.00 en 16.00 uur zijn de eieren verstopt in de tentoonstelling van Tom Claassen. Kinderen tussen de 5 en de 12 jaar kunnen hier gratis aan meedoen, entree tot het museum zit er echter niet bij. Naast het zoeken van de eieren kunnen kinderen een paasspeurtocht doen en krijgen ze na afloop een kleine traktatie.
© Museum Beelden aan Zee

Internationaal Poëziefestival

De vierde editie van het Internationaal Poëziefestival vindt zondag 31 maart plaats in Amare. Er zullen dichters uit Nederland, Spanje, Marokko, Peru, Irak, Argentina en Uruguay deelnemen.
Het festival brengt een hommage aan de Persische dichter en filosoof Omar Khayyam. Het festival is van 15.00 tot 18.00 uur en toegang is gratis. Hier lees je meer over het programma.

Eiber Bierfestival

Speciaalbier proeven, lekker eten en live muziek. Vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart is het tijd voor de eerste editie van het Eiber Bierfestival, bij Haags Hoog. Verschillende lokale brouwerijen zijn aanwezig. Je kunt biertjes proeven, aansluitend is er muziek.
Vrijdag is het festival van 17.00 tot 21.00 uur, aansluitend met muziek in de kas van 21.30 tot 23.00 uur. Zaterdag vindt het plaats van 15.00 tot 21.00 uur, met ook dan weer aansluitend muziek in de kas tot 23.00 uur. Tickets kosten 7,50 euro, inclusief het eerste proefglas bier, en zijn nog verkrijgbaar.

Vroeg Pieken

Op tijd starten met feesten en niet te laat naar bed, het kan met het feest Vroeg Pieken. Op je favoriete hitjes ga je lekker vroeg los, namelijk vanaf 20.00 uur. Om 0.30 uur is het feest alweer afgelopen. Ideaal voor wie wel zin heeft in een feestje, maar weer fris op wil staan de dag erna.
Deze editie van Vroeg Pieken vindt zaterdag 30 maart plaats in Club Westwood. Tickets zijn nog beschikbaar.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!