Tien jaar Hoftrammm wordt gevierd met bijzondere jubileumritten

Bobby van Galen en chef-kok Pierre Wind bij de opening in 2014
Bobby van Galen en chef-kok Pierre Wind bij de opening in 2014 © ANP
DEN HAAG - Een rondje met de tram door Den Haag en ondertussen uitgebreid tafelen. Het is het concept van tramrestaurant Hoftrammm, dat binnenkort al tien jaar bestaat. En dat wordt natuurlijk gevierd met een marathon aan jubileumritten.
De eerste rit van de Hoftrammm was op 11 mei 2014. 'De tijd is voorbij gevlogen, als een snelle tram', lacht initiatiefnemer Bobby van Galen in Bob Staat Op. 'Ik weet nog dat we snel een zak ijs hebben gekocht bij een tankstation omdat we dat niet hadden. Dat ligt gelukkig achter ons.'
Want het rijdende tramrestaurant is inmiddels een begrip in Den Haag. Pierre Wind stelt het viergangenmenu samen dat je tijdens de rit, die 2,5 uur duurt, krijgt voorgeschoteld. Je stapt op bij station Voorburg en rijdt dan een rondje door Den Haag, van kust tot Binnenhof.
'Je komt langs de mooiste plekjes in Den Haag', zegt Van Galen. En de recensies zijn lovend. 'We werken er hard voor en hopen dat mensen het als een avondje uit zien.'

Tien jubileumritten

Die tien jaar moet natuurlijk gevierd worden, vonden Van Galen en Pierre Wind. 'We willen dat op een bijzondere manier doen, niet met een receptie of één ritje. Iets doen wat bij ons past.'
En dus worden er op 11 mei tien ritten gereden van een uur. 'Het is een hapje en een drankje, niet het complete arrangement.' De eerste vertrekt om 9.00 uur en de laatste om 21.00 uur 's avonds.

Goede doelen

De opbrengsten - het kost 10 euro per persoon - gaan naar vier goede doelen die ze bij Hoftrammm belangrijk vinden: Soepbus Den Haag, 2. Make a wish Foundation, Wensambulance en Zeldzame ZiektenFonds.
Wie ook wel in wil stappen bij de trammarathon, heeft pech. 'Het zit al vol, het is mega snel gegaan!' zegt Van Galen. 'Al kun je natuurlijk altijd een mailtje naar ons sturen in de hoop dat er nog een plekje vrijkomt.' En anders zal de tram ook na het jubileum gewoon nog lekker door Den Haag blijven rijden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!