Man meldt zichzelf na schietpartij waarbij Hagenaar om het leven komt

De schietpartij vond plaats in de wijk Kralingen in Rotterdam
De schietpartij vond plaats in de wijk Kralingen in Rotterdam © ANP
DEN HAAG - De politie heeft een 23-jarige Rotterdammer aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietpartij in Rotterdam Kralingen. Bij het incident kwam vorige week een 22-jarige man uit Den Haag om het leven.
De Rotterdammer melde zichzelf zondag bij het politiebureau aan de Overkampweg in Dordrecht. Hij vertelde dat hij betrokken was bij het schietincident en werd daarom meteen aangehouden. Op dit moment zit hij in beperking. Dit wil zeggen dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Woensdag wordt de man worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bekijkt dan of zijn voorlopige hechtenis wordt verlengd.
Een groot politieteam doet onderzoek naar wat zich precies heeft voorgedaan op de Aegidiusstraat in Rotterdam. Minimaal twintig rechercheurs zijn bezig met het onderzoek. Ook na de aanhouding gaat het onderzoek door. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten, aldus de politie.

Kogelhuls

Agenten troffen vrijdagavond omstreeks 20.00 uur op de Lusthofstraat in Rotterdam Kralingen twee gewonde mannen aan na een schietpartij. In de nabij gelegen Aegidiustaat werd een kogelhuls aangetroffen. De politie gaat ervan uit dat daar is geschoten.
De 22-jarige man uit Den Haag was er toen al zeer ernstig aan toe. Hij overleed in het ziekenhuis. De andere gewonde is een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!