Kaderock verhuist naar 'Parkpopweekend', eerste artiesten bekend

Sophie Straat is een van de moderne bands op Kaderock
Sophie Straat is een van de moderne bands op Kaderock © Den Haag FM
DEN HAAG - Kaderock wordt dit jaar gehouden op 28 en 29 juni, het weekend waarin vroeger Parkpop werd georganiseerd. 'We kunnen Parkpop niet vervangen, maar wel een Parkpop-waardig programma bieden in het weekend dat het festival traditiegetrouw zou plaatsvinden', aldus directeur Daan van der Bruggen. Dit jaar staan Blaudzun, De Kraaien, Tim Akkerman en Vive la Fête op het festival.
Vorig jaar was Kaderock voor het eerst een tweedaags festival. De jaren ervoor was het een eendaags event. Daarbij werd afgelopen jaar bekend dat Parkpop stopt omdat het financieel niet haalbaar meer is. De organisatie van Kaderock dacht 'één en één is twee' en besloot het muziekevenement te verplaatsen naar eind juni.
Al meer dan 25 jaar wordt Kaderock georganiseerd bij Muziekcentrum Musicon. Afgelopen jaar traden er zo'n 30 bands en artiesten op tijdens de 26e editie. Volgens het festival waren er maar liefst 7.000 bezoekers. 'Een flinke groei ten opzichte van de jaren ervoor.'

Voor ieder wat wils

Aangezien veel festivals het financieel lastig hebben, is Kaderock ook druk bezig met de toekomst. ‘We willen het festival blijven neerzetten dat al meer dan 25 jaar een geliefde vaste waarde is bij de inwoners van stadsdeel Escamp en de rest van Den Haag en omstreken, maar we moeten ook vernieuwen en de jongere generaties aanspreken. Vorig jaar werkten we met zes muziekprofielen, zodat er voor ieder wat wils was. We kregen daar gelukkig heel goede reacties op', aldus Van der Bruggen.
Kaderock heeft dinsdag de eerste namen voor de 27ste editie bekendgemaakt: Wild Romance, Drum Demons, The Clarks, Kuenta, Tim Akkerman & The Ivy League. Blaudzun, Vive la Fête, De Kraaien, Sem Jansen & Leif de Leeuw, Henge, Arp Frique & Family, Celebrating Amy, Speed Mobile, The Blues Junkies, Terzij de Horde, Fata Boom, The Klittens, Maria Iskariot, Epistulum, Coco Cocaine.
Een dagkaart voor vrijdag kost 12,50, voor zaterdag is dat 15 euro. Een ticket voor het hele weekend is 22,50. Kinderen tot 14 jaar mogen gratis naar binnen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!