Goldband naar Ziggo Dome: 'Dit gaat behoorlijk ziek worden'

© Nick van Tiem / Suze Kuit
DEN HAAG - Lowlands, Pukkelpop en Sziget stonden al op de planning en Golband voegt daar nog een bijzondere gig aan toe: optreden in de Ziggo Dome. De mannen van nummers als 'Witte was', 'Noodgeval' en 'Stiekem' staan op vrijdag 8 en zaterdag 9 november voor het eerst in de Amsterdamse zaal. 'Zoals je begrijpt gaat dit behoorlijk ziek worden', schrijft de band op sociale media. 'En met ziek bedoelen we natuurlijk ook nieuwe muziek.'
Concertorganisator MOJO spreekt van de 'grootste show uit hun carrière tot nu toe' voor de Hagenaars. Het moet een avond worden waar bestaande hits zijn te horen, al lijkt dus ook nieuwe muziek niet te ontbreken. Het is een van de weinige kansen om de band dit jaar live te zien; 'tenzij je ons ergens op straat of in de supermarkt spot, maar doe dan asjeblieft relaxed'.
Eerder stond de band al binnen no time driemaal in AFAS Live. 2023 was sowieso een goed jaar voor de band: ze wisten bij de Edisons drie nominaties te verzilveren, de band hengelde bij het jaarlijkse gala de meeste prijzen binnen: voor beste nieuwkomer, beste song en videoclip met Stiekem, een nummer dat het trio maakte met zangeres Maan.
Tickets voor de show in Amsterdam gaan vrijdagochtend in de verkoop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!