Vluchtende man rijdt in op agenten

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - Een vluchtende automobilist is woensdag tijdens een achtervolging door Escamp ingereden op twee agenten. Ook ramde hij een politieauto. De bestuurder en zijn bijrijder zijn aangehouden.
Agenten wilden rond 16.15 uur de bestuurder van de auto controleren. De man werd staande gehouden, waarna de twee agenten naar hem toeliepen. Maar de bestuurder en zijn bijrijder, twee mannen van 28 en 33 jaar uit Den Haag, sloegen op de vlucht en reden daarbij in op de agenten.
De agenten wisten de auto te ontwijken en werden niet geraakt. Hun politieauto werd wel geramd. Na een achtervolging via de Beresteinlaan, de Gaardes en de Vrederustlaan, werden de verdachten uiteindelijk aangehouden aan de Middenstede.
Onderweg reden ze ook over het fietspad en moesten omstanders wegspringen. De politie komt graag met deze mensen, of met getuigen, in contact.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!