Werken bij Den Haag FM

Den Haag FM is de lokale omroep voor Den Haag. We zenden zeven dagen per week live gepresenteerde programma’s uit van 06.00 tot 03.00 uur. Daarnaast maken we een dagelijks Haags TV Journaal en zijn we zeer actief op internet en social media.

Den Haag FM is brutaal, betrokken en betrouwbaar! Met onze producten willen wij een bijdrage leveren aan de maatschappelijke betrokkenheid in Den Haag. Bij de omroep lopen professionals rond. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers die zich sterk inzetten voor ons doel.

Den Haag FM is een trotse partner van Omroep West. Alle door ons gemaakte items worden ook aangeboden aan de regionale omroep voor uitzending.

Vacatures

Journalistiek Leider (36 uur per week)

Wat ga jij doen:

Je bent als journalistiek leider, verantwoordelijk voor de dagelijkse redactieleiding, inclusief de nieuwsvoorziening, de inhoudelijke keuze van het nieuws en een onderscheidend aanbod op alle kanalen van dé stadsomroep van Den Haag DHFM. Je fungeert als hoeder en aanjager van de journalistiek. Je signaleert verhalen uit de stad die ertoe doen, die mensen in onze stad tot nadenken stemmen of die juist een glimlach op het gezicht toveren. Je bent eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de inhoud. Je begeleidt de redacteuren en verslaggevers, je evalueert items en stuurt bij waar nodig. Je krijgt energie van het begeleiden en inspireren van mensen, van de vrijwilliger tot de betaalde kracht. Je werkt in deze functie nauw samen met de zakelijk leider van de omroep.

Onze ideale kandidaat:

  • afgeronde opleiding hbo-journalistiek;
  • leidinggevende werkervaring;
  • zeer goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift;
  • creatieve, scherpe en soms kritische denkwijze;
  • uitstekende leiderschapskwaliteiten;
  • voortvarend en daadkrachtig handelen in het besluitvormingsproces;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • je bent journalist pur sang, bevlogen en enthousiast;
  • je hebt Haagse roots en/of je bent woonachtig in Den Haag of bereid om in Den Haag te gaan wonen.

Onze ideale kandidaat voldoet aan al deze eisen. Maar als je je hoe dan ook herkent in wat we willen en je denkt daaraan een enthousiaste, professionele bijdrage te kunnen leveren, dan nodigen wij je van harte uit te reageren!

Wij bieden:

Een uitdagende functie, salaris conform de cao voor het omroeppersoneel, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Aanstelling geschiedt vooralsnog voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een aanstelling voor de duur van onbepaalde tijd.

Sollicitatie:

Ben je geïnteresseerd, stuur dan een e-mail met je motivatie en CV vóór 18 november 2022 naar vacatures@denhaagfm.nl.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Stageplekken

Bij Den Haag FM en onze samenwerkingspartner Omroep West zijn regelmatig stageplekken beschikbaar. Heb je interesse om een tijdje mee te draaien bij een professionele radio- en TV-zender, mail dan je CV naar vacatures@omroepwest.nl.

Vrijwilligers Sportsignaal

Ons sportprogramma Sportsignaal zoekt naar programmamakers. Mensen die interesse hebben om vrijwillig als presentator, verslaggever, regisseur, technicus, redacteur of producent bij dit programma actief te zijn kunnen zich melden bij pelle@denhaagfm.nl. Sportsignaal wordt elke zaterdag en zondag uitgezonden van 14.00 tot 18.00 uur. Ook verzorgt Sportsignaal de live-verslagen van alle thuiswedstrijden van ADO Den Haag op Den Haag FM.