Podcast

Den Haag FM

Spraakmakende interviews, reportages en programma's die zijn uitgezonden op Den Haag FM.

» Luister op Soundcloud: Den Haag FM

Den Haag Deze Week

In een half uur ben je weer op de hoogte van wat er deze week in Den Haag gespeeld heeft.

» Luister op Spotify: Den Haag Deze Week

De Nieuwe Van Nierop

Een uur lang nieuwe muziek met muziekliefhebber Ricco van Nierop. Albumtracks van bekende artiesten, nieuwe namen en verrassende muzikale ontdekkingen. Elke week een nieuwe playlist.

» Luister op Spotify: De Nieuwe Van Nierop

Dossier Mastenbroek

Journalist Martijn Mastenbroek presenteert elke woensdagavond tussen 21.00 en 23.00 uur op Den Haag FM het misdaadprogramma Dossier Mastenbroek. Het programma staat in het teken van Haagse misdaadzaken, maar besteedt ook aandacht aan bijvoorbeeld cybercrime en drugs- en jeugdproblematiek in de stad. Met studiogasten, hulpverleners en professionals uit het veld worden actuele en uiteenlopende thema’s besproken.

Drijfveer

Een inspirerend radioprogramma dat in het teken staat van wat sociaal ondernemers drijft om vanuit de markt maatschappelijke impact te maken. Presentator Amy Helsloot: 'Sociaal ondernemen laat zien dat geld verdienen én impact maken hand in hand kan gaan. Ik ben benieuwd vanuit welke persoonlijke drijfveer sociaal ondernemers zich inzetten.

Dutchbuzz

Een Engelstalig programma met nieuws, opinie en interviews dat je op de hoogte brengt van alles dat gebeurt in onze bruisende stad. Het internationale team bestaat uit radiomakers van vier continenten, voor wie Den Haag de thuisstad is. Een podcast van het programma is te vinden op de website van Dutchbuzz.

An English radio program of news, views and interviews that tells you what’s happening in this buzzing city of ours. Our international team of presenters and reporters are from four different continents, but view The Hague as their home! A podcast of the program can be found on Dutchbuzz.nl.

Haags Groen

Hoe groen is Den Haag? Wat gebeurt er om de stad te vergroenen? Hoe weet je wat duurzaam is, en wat niet? Luister naar groene Haagse pioniers, ontdek het verschil tussen feit en fictie en krijg tips over hoe jij je steentje kan bijdragen aan een beter milieu. Luister elke woensdag van 17.00 tot 18.00 uur naar Haags Groen met Nadieh Wesseling.

Haagse Invloeden

Haagse Invloeden is een wekelijks radioprogramma op Den Haag FM en gaat over hoe (en door wie) invloed wordt uitgeoefend in politiek Den Haag. Landelijke en lokale actuele onderwerpen worden besproken met lobbyisten, journalisten, politici en communicatiedeskundigen.

Het Woordenrijk

Het Woordenrijk is een programma met gedichten, verhalen en boekentips van schrijvers uit de Haagse regio. Tevens hoor je gesprekken met organisatoren uit het literaire circuit in de stad. Het Woordenrijk werd in 2012 opgericht door toenmalig stadsdichter Harry Zevenbergen en wordt nu samengesteld en gepresenteerd door Ricco van Nierop. Met medewerking van oa Diann van Faassen, Anne-Tjerk Mante, Jos Nargy, Corina Maduro, Edwin Fagel, Geraldina Metselaar, Edith de Gilde, Alexander Franken, Marike Verheul, Kristel Snellen en Anderkaffer Schrijft.

» Luister op Spotify: Het Woordenrijk

Spuigasten

Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangen Ron Fresen, Maaike Kraaijeveld en Jeanneau van Beurden hun gasten in Studio B. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via Den Haag TV (Ziggo-kanaal 40), de stream op denhaagfm.nl of kom langs in de bibliotheek aan het Spui.

Straatwijs

Is er een stad met meer verschillende werelden dan Den Haag? Van Benoordenhout tot Schilderswijk, van Kijkduin tot Leidschenveen, van Centrum tot Zuidwest, in onze verbazingwekkende stad raak je niet uitgekeken en uitgeluisterd. Elke zaterdag een nieuwe aflevering van Straatwijs. Presentatie: Marcel Verreck en Theo Bollerman.

Wat eten we vanochtend?

Een boterham met kaas op de fiets: het typische beeld van een Nederlands ontbijt. Pierre Wind probeert daar in het Den Haag FM-programma Bob Staat Op verandering in te brengen. Hij verzint iedere ochtend een ander en creatief ontbijt. En naast dat je hem in het ochtendprogramma hoort, is de rubriek ook terug te luisteren als podcast.