Sintvoorieder1

Eén op de negen kinderen in de grote steden groeit op in (verborgen) armoede. Voor deze kinderen is het niet vanzelfsprekend om een cadeau te krijgen van Sinterklaas op 5 december.

Stichting Sintvoorieder1 verzorgt met hun vrijwilligers pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Hiervoor werkt de stichting samen met verschillende maatschappelijke partners die ervoor zorgen dat de cadeau-pakketten bij de juiste kinderen terecht komen. Den Haag FM en Radio West voeren samen actie om in totaal 20.000 cadeaus in te zamelen ten behoeve van de kinderen die anders met Sinterklaas geen cadeau zouden krijgen.

Van maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november staan de radiozenders van genoemde omroepen daarom helemaal in het teken van de actieweek Sintvoorieder1. Samen met de luisteraars is het doel om 20.000 cadeaus in te zamelen!

Help jij mee om dat getal van 20.000 cadeaus te bereiken? Elk cadeau met een maximale waarde van 25 euro is van harte welkom! Voor kinderen en jongvolwassenen van 0 tot en met 18 jaar. Je cadeau hoeft niet te worden ingepakt, want zo kunnen de vrijwilligers van Stichting Sintvoorieder1 ze makkelijker verwerken tot cadeaupakketen voor de juiste leeftijdsgroepen bij de kinderen die ze gaan krijgen.

Den Haag FM en Radio West voeren actie door middel van een gezamenlijke uitzending vanuit onze tijdelijke studio in de Centrale Bibliotheek in Den Haag (Spui 68, naast het stadhuis). Je vindt de studio aan de voorzijde op de begane grond.

Hier kan iedereen tijdens de actieweek van maandag 14 november t/m vrijdag 18 november een cadeau doneren tussen 6.00 uur 's morgens en 19.00 uur 's avonds.

Cadeau-checklist

De Sint is erg blij met donaties en maakt daar graag een cadeau van voor alle kinderen van 0 tot 18 jaar. Helaas kan hij niet van elke donatie een cadeau maken. Fietsjes, oorlogsspeelgoed, groot (buiten)speelgoed, speelgoed dat duidelijk gebruikt is en kleding gerelateerd aan een specifieke maat kunnen wij helaas niet innemen. Volg de checklist om te weten of jouw donatie geschikt is als cadeau.

Zet zelf een actie op!

Zet zelf een actie op!

Je kunt natuurlijk zelf een cadeau doneren, maar nog leuker is het om zelf een deel-actie op te zetten. Spreek je teamleden bij de sportvereniging aan, bij het koor of de volkstuin. Of bespreek het met je baas en maak er een actie in het bedrijf waar je werkt van met al je collega's! Wat is er leuker om samen met een groep mensen een doos vol cadeaus te komen doneren op een van de donatieplekken? De kans dat je nog LIVE in de uitzending komt is ook nog veel groter, dan hoort de hele regio dat jullie mee hebben gedaan aan deze actie. Zien we je snel met jouw donatie?

Inspiratie voor cadeaus

Inspiratie voor cadeaus

Vind je het lastig om te bedenken wat je wilt doneren? Hieronder vind je een inspiratielijstje:

0-4 jaar: Bijtring, puzzel, knuffeldier, rammelaar, pop, autootje, voorleesboek, blokken, badspeelgoed, Duplo, Lego, voelboek, knutselspullen, eigen bestek, slaapdoekje, slabbetje.

4-12 jaar: Knutselspullen, tekenspullen, (strip)boek, puzzel, tijdschrift, spelletje, voetbal, springtouw, stoepkrijt, Lego, Playmobil, Barbie, plastic figuren/dieren, tasje, portemonnee, toilettas, schrijfspullen, gelpennen, sieraden, haaraccessoires.

12-18 jaar: Tijdschrift, stripboek, boek, voetbal, sieraden, make-up, toilettas, parfum, aftershave, deodorant, leuke gadgets, koptelefoon, muts, riem, portemonnee, sjaal, zonnebril.