Sintvoorieder1

Eén op de negen kinderen in de grote steden groeit op in (verborgen) armoede. Voor deze kinderen is het niet vanzelfsprekend om een cadeau te krijgen van Sinterklaas op 5 december.

Stichting Sintvoorieder1 verzorgt met hun vrijwilligers pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar in Den Haag Hiervoor werkt de stichting samen met verschillende maatschappelijke partners die ervoor zorgen dat de cadeau-pakketten bij de juiste kinderen terecht komen. Den Haag FM, Radio West en 10 andere lokale omroepen uit de regio voeren samen actie om in totaal 50.000 cadeaus in te zamelen ten behoeve van de kinderen die anders met Sinterklaas geen cadeau zouden krijgen.

Van maandag 20 november tot en met vrijdag 24 november staan de radiozenders van genoemde omroepen daarom helemaal in het teken van de actieweek Sintvoorieder1. Samen met de luisteraars is het doel om 50.000 cadeaus in te zamelen!

Help jij mee om dat getal van 50.000 cadeaus te bereiken? Elk cadeau met een maximale waarde van 25 euro is van harte welkom! Voor kinderen en jongvolwassenen van 0 tot en met 18 jaar. Je cadeau hoeft niet te worden ingepakt, want zo kunnen de vrijwilligers van Stichting Sintvoorieder1 ze makkelijker verwerken tot cadeaupakketen voor de juiste leeftijdsgroepen bij de kinderen die ze gaan krijgen.

Den Haag FM en Radio West voeren actie door middel van een gezamenlijke uitzending vanuit onze tijdelijke studio in de Centrale Bibliotheek in Den Haag (Spui 68, naast het stadhuis). Je vindt de studio aan de voorzijde op de begane grond.

Hier kan iedereen tijdens de actieweek van maandag 20 november t/m vrijdag 24 november een cadeau doneren tussen 6.00 uur 's morgens en 19.00 uur 's avonds.

Pakjestram HTM: op woensdag 22 november rijdt de HTM pakjestram -met Sinterklaas als bestuurder!- een route door Den Haag, waarbij je bij verschillende haltes gratis kunt opstappen om je pakje te doneren. De route ziet er als volgt uit

  • 12.05 Halte 1 Grote Kerk
  • 12.30 Halte 2 Tramhalte Station Mariahoeve (richting: Leidschendam)
  • 12.40 Halte 3 Bruijnings Ingenhoeslaan (richting: Den Haag Centraal)
  • 13.05 Halte 4 Kurhaus (richting: Scheveningen Noord)
  • 13.30 Halte 5 Willem de Zwijgerlaan (richting: Hollands Spoor)
  • 13.45 Halte 6 Nunspeetlaan (richting: Leyenburg)
  • 13.50 Halte 7 Leyenburg (richting: Leidschendam Noord)

Zorg dat je op tijd bent en de tram niet mist!

Cadeau-checklist

De Sint is erg blij met donaties en maakt daar graag een cadeau van voor alle kinderen van 0 tot 18 jaar. Helaas kan hij niet van elke donatie een cadeau maken. Fietsjes, oorlogsspeelgoed, groot (buiten)speelgoed, speelgoed dat duidelijk gebruikt is en kleding gerelateerd aan een specifieke maat kunnen wij helaas niet innemen. Volg de checklist om te weten of jouw donatie geschikt is als cadeau.

Zet zelf een actie op!

Zet zelf een actie op!

Je kunt natuurlijk zelf een cadeau doneren, maar nog leuker is het om zelf een deel-actie op te zetten. Spreek je teamleden bij de sportvereniging aan, bij het koor of de volkstuin. Of bespreek het met je baas en maak er een actie in het bedrijf waar je werkt van met al je collega's! Wat is er leuker om samen met een groep mensen een doos vol cadeaus te komen doneren op een van de donatieplekken? De kans dat je nog LIVE in de uitzending komt is ook nog veel groter, dan hoort de hele regio dat jullie mee hebben gedaan aan deze actie. Zien we je snel met jouw donatie?

Verlanglijstje voor cadeaus

Verlanglijstje voor cadeaus

Hieronder vind je ter inspiratie een overzicht van wat we nodig hebben.

Jongen/meisje 0-4 jaar

Duplo, puzzel, spel, knuffeldier, rammelaar, pop, autootje, voorleesboek, Duplo, Lego, voelboek, kleurboek, dikke kleurpotloden, eigen bestek, houten speelgoed, iets voor aan de muur.

Jongen/meisje 4-12 jaar

Kaartspelletjes, spellen, voetbal, springtouw, Lego, Playmobil, Barbie, plastic figuren/dieren, tasje, rugzak, schrijfspullen, gelpennen, knutselspullen, (strip)boek, iets voor in kamer

Jongen/meisje 12-17 jaar

Tijdschrift, stripboek, boek, voetbal, tas, sieraden, make-up, toilettas, parfum, aftershave, deodorant, leuke gadgets, koptelefoon, muts, riem, portemonnee, sjaal, zonnebril, iets voor in kamer.

Ter info:

Graag ontvangen wij klein of medium speelgoed. Wij stellen cadeaupakketten samen. Ivm vervoer zijn te grote cadeaus niet handig.

Wat verstaan we onder als nieuw?

Het speelgoed, de spelletjes en puzzels zijn compleet en is niet beschadigd. Het heeft geen vlekken en/of duidelijke gebruikssporen. Omdat we alle donaties zelf grondig controleren en sorteren is het niet nodig de cadeautjes vooraf in te pakken.