Alles op 1 A4

De Rijksweg A4 is de ruggengraat van de Randstad. Een weg in het dichtstbevolkte deel van Nederland en zal binnenkort de drie grootste steden van Noord- en Zuid-Holland verbinden en aansluiting maken met de wegen voorbij de Belgische grens. Meer dan 50 jaar liep de A4 dood. Het wordt ook wel de weg met de meeste weerstand genoemd.

Na meer dan een halve eeuw zijn er oplossingen gevonden en nieuwe afspraken gemaakt om de ontbrekende delen van de Rijksweg A4 te voltooien. De weg ging eind 2015 open en zorgt sindsdien voor de tweede snelwegverbinding tussen Den Haag en Rotterdam.

Alles op 1 A4

In de 10-delige serie ‘Alles op 1 A4’ uit 2015 wordt de Rijksweg A4 vanuit verschillende gezichtspunten belicht; een andere kijk dan gebruikelijk vanachter het stuur.

Een speurtocht langs de A4 en het verhaal van de snelweg wordt verteld door ooggetuigen. Personen die op en rond de A4 werken, weggebruikers zijn, langs de snelweg recreëren of wonen. Langs de snelweg bevindt zich een uniek veenweidegebied met het kenmerkende Hollandse landschap. Koeien, weidevogels en nog stukken echt oude polders. We kijken vanuit de natuur naar de snelweg. Wat is er nog aan belangrijke natuur? De weg is de leidraad voor spontane ontmoetingen, bijzondere inkijkjes en nieuwe inzichten. En dat alles op 1 A4.


Uitzendtijden
TV West herhaalt de programmaserie ‘Alles op 1 A4’ vanaf 28 juni, elke maandag om 17.00 uur. Het programma wordt hierna elk uur herhaald.