Bij ons in Scheveningen

Bij ons in Scheveningen
Op z’n ontdekkingstocht door Den Haag, is presentator Fred Zuiderwijk na zeven stadsdelen aangeland bij het laatste stadsdeel Scheveningen.

Scheveningen is met z’n dik 55.00 inwoners een apart stukje Den Haag en heeft zich ontwikkeld tot een badplaats met internationale allure die jaarlijks meer dan 18 miljoen bezoekers trekt. In dit bijzondere stadsdeel maakt Fred kennis met authentieke betrokken bewoners en bezoekt hij verborgen, maar unieke historische pareltjes.

In de eerste aflevering zien we Fred samen met de bekende groenteman Jan Brand kuieren door het oude Scheveningen, is hij samen met stadsdeelwethouder bij de prijsuitreiking van de Scheveningse Parkwijken Begroot, gaat hij op visite bij bovenmatige sociale brasserie Zamen en neemt hij een kijkje bij de sportende jeugd in de Haagse Sporttuin Duindorp.

In de tweede aflevering van Bij ons in Scheveningen zien we Fred aan de klaverjastafel in de wijkwinkel aan de Gentsestraat, loopt hij een stukje mee met de wijkagent door Duinoord, geniet hij van het Scheveningse zonnetje in strandpaviljoen ’t Puntje en helpt hij een handje mee in stadsboerderij ’T Waaygat.

In de laatste aflevering gaat Fred langs bij multi-activiteitencentrum Mallemok, zien we Fred op het strand bij TreasHure Hunt, gaat hij aan boord van de gerestaureerde haringlogger Nordster Sch. 236 en schuift hij aan bij buurtrestaurant YMCA in de Keizerstraat.