Geen Idee

Geen Idee

Wat weten de inwoners van Leiden, Katwijk, Voorhout, Delft, Zoetermeer en Den Haag eigenlijk over hun eigen plaats? En hoe reageren mensen als ze in vreemde situaties terecht komen? Fred Zuiderwijk is het gaan uitzoeken in een Leidse rondvaartboot, in een kapperszaak in Voorhout of een druivenkas in het Westland en op vele andere plekken in de regio. Hij komt tot de conclusie dat de kennis over de eigen stad wel wat beter kan, maar dat mensen in onze regio heel behulpzaam en welwillend zijn als ze in een rare situatie terechtkomen.

‘Geen Idee’ is een verborgen camera programma op TV West waarbij de toevallige passant mooie prijzen kan winnen die te maken hebben met de stad of streek van de aflevering, variërend van een hotelarrangement tot kaartjes voor theatervoorstellingen en musea.

Fred Zuiderwijk, die in het verleden Haagse Iconen voor TV West maakte, blijkt in de rest van de regio net zo ontwapenend te werken als in de serie Haagse Iconen. Hij wordt elke aflevering geholpen door Kirsten van Dissel of Burt Rutteman.